Deset malých nadechnutí by K. A. Tucker - Moje malé knihy

neděle 21. října 2018

Deset malých nadechnutí by K. A. Tucker


 „Milovat může i ten, který nenávidí.Deset malých nadechnutí, jedna starší New Adult kniha stojící za přečtení. Kacey je mladá, ztracená dívka. Přes všechny špatné události, kterými si musela projít se nevzdává a začíná s pomocí nových přátel hledat sílu schovanou hluboko uvnitř své rozpolcené duše.



          Autor:              K. A. Tucker
          Žánr:                 NA romance
          Počet stran:        304
          Nakladatelstí:   BARONET 2015
          Hodnocení DK:   86%

 „Jmenuji se Kacey Clearyová. Před čtyřmi roky do našeho auta narazil opilý řidič. Maminka a tatínek, moje nejlepší kamarádka i můj přítel zahynuli. Musela jsem sedět v autě, držet ruku svého mrtvého přítele a poslouchat, jak maminka naposled vydechuje, než mě záchranáři vyprostili.“



Něco málo o autorovi:

1978
 Kanadská spisovatelka, pocházející z malého města v Ontariu. Svou první knihu napsala už v šesti letech s pomocí školní knihovny a krabicí pastelek. V současné době žije mimo Toronto s manželem, dvěma dcerami a spoustou mazlíčků.
 
Něco málo o knize:

Deset malých nadechnutí je první částí z čtyřdílné série se stejnojmenným názvem. Kniha je velice hezky zpracovaná, ať už obálkou, nebo celkovým dojmem a pojetím rozvržení příběhu. Provede nás devíti stádii Kaceina smutku a bolesti. Otupělost, popírání, vzdor, smíření, závislost, odstup, zhroucení, uzdravení, odpuštění.


 „Jenom dýchej,“ říkávala máma. „Deset malých nadechnutí... Drž je. Prociť je. Miluj je.“



Něco málo příběhu:

Všechno to začalo tragickou autonehodou. Hlavní hrdinka Kacey přišla nejenom o rodiče, ale i o přítele a nejlepší kamarádku. Jediný, kdo jí ještě zbyl je její mladší sestra Livie, o kterou se musí postarat. Soudem jsou poslány k tetě a úchylnému strýci, jenž se pokusí Lívii sexuálně obtěžovat a nedává tím sestrám jinou možnost, než sebrat pár nejdůležitějších věcí a utéct z Michiganu. Na slunné Floridě si pronajmou nízkorozpočtový byt a snaží se zde začít nový život. Kacey jako barmanka ve striptýzovém baru a Livie jako všemi milovaná studentka střední školy. Velmi rychle se seznamují s ostatními obyvateli bytového komplexu, například se svobodnou matkou Storm a její dcerou Miou nebo tajemným, krásným sousedem z 1D Trentem. Zvládnou tito nový přátelé zahnat Kaceiny temné stíny, které ji obklopují, pomohou jí objevit radost ze života a naučit znovu milovat, nebo jí způsobí něco mnohem horšího než doposud zažila?




Celkové hodnocení:

Tucker píše velice poutavě a svižně. Nejedná se o žádné klišé, žádnou romantickou slátaninu, kterých je na našich pultech přehršel. Vlastně je to docela vtipné a skutečné. Kacey i Trent tvoří ve většině situacích komické duo. Co se vztahů týče, jsou oba tak trochu trhlí a neohrabaní, skvěle se k sobě hodí a doplňují jeden druhého. Deset malých nadechnutí mi přijde jako hodně realistický pohled na život mladých, nešťastných lidí. S hlavní hrdinkou jsem hodně soucítila, tak nějak si ukradla i kousek z mého života. Konec mě šokoval, jelikož už jsem ani nedoufala v žádné vyústění. Myslela jsem si, že je to jen příběh o holce, která potřebuje pomoc, ale neví, jak si o ni říct. Snaží se udělat pro všechny to nejlepší, ale sama na sebe začíná zapomínat. To jsem se obrovsky spletla, protože v tom bylo něco mnohem hlubšího.



 Mínusy:

Jediným mínusem se mi zdá nedostatečný popis postav, okolí a pocitů.


                                                                                                                                                                                                                           ⭐⭐⭐⭐

zdroj obrázků databazeknih.cz 
zdroj životopis  databazeknih.cz



Žádné komentáře:

Okomentovat